10. sept 2016

KLASSIÕPETAJATE SUVESEMINAR OTEPÄÄ GÜMNAASIUMIS

15. ja 16. augustil toimus Otepää Gümnaasiumis Eesti Klassiõpetajate Liidu suveseminar. Seminar keskendus lapse loomulikule arengule ja kandis pealkirja "Mäng on väikese inimese töö".

Eesti Klassiõpetajate Liidu esinaine Külllike Kütimets ütles avasõnas: "Võtame rahulikult!" See idee kandis meid esimesel päeval. Seminari võeti rahulikult ja nauditi iga hetke. Kokku osales seminaril 75 õpetajat üle Eesti.



Kuna võõrustaja oli Otepää Gümnaasium, siis algas esimene tööpäev direktori tervituse ja ringkäiguga koolimajas. Oleme juba harjunud oma ilusa koolimaja ja mitmekesiste ning kaasaegsete vahendite ning võimalustega. Seda, et kõik hea ei ole iseenesestmõistetav, tuletasid meelde külastajate imestus ja imetlus. Külalised andsid mitmeid kordi ja selgesõnaliselt sõnumeid, mis lubab uskuda, et Otepää Gümnaasium töötab otstarbekalt, innovaatiliselt ja õpilaste vajadusi silmas pidades.

Esimese seminaripäeva sisustas Tartu Ülikooli interpersonaalse kommunikatsiooni õpetaja, koolitaja ja pereterapeut Tiit Kõnnussaar. Tõsteti esile, et laps saab olla õppimiseks valmis, avatud ja uudishimulik vaid siis, kui ta tunneb end nii vaimselt kui füüsiliselt turvaliselt. Esimene päev lõppes digiorienteerumisega. Otepää Gümnaasiumi klassiõpetajate Kaja Oja ja Tiie Jaaniste eestvedamisel tutvustati külalistele QR-koodide ja digiorienteerumise abil meie linna vaatamisväärsusi. Osalejad jagasid korraldajatele hulgaliselt emotsioone. Külalised kiitsid eramajade ehedust, linna ilu ning Otepääd ja selle ümbruse imekaunist loodust. Kõik osalejad said kaasa suurepärase kogemuse ja kaelakaardi. Finišis oli võimalik saada teada õiged vastused ning mekkida kohalike õunte mahlasust.



Kui esimene seminaripäev oli rahulikum, siis teisel päeval said külalised ise töötubades aktiivselt kaasa lüüa. Tutvuti mitmete õppimist ja mõtlemist toetavate mängude ning tantsudega. Õpetaja Tuuli Koitjärv Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumist viis läbi töötoa „Bee-Bot robot mängukaaslaseks“, Haapsalu Linna Algkooli õpetajad Evelin Nappus ja Taimi Sammel töötoa „Mängiv noor on õppiv noor“. Märjamaa Gümnaasiumi klassiõpetajad õpetasid pärimustantse eheda lõõtsa saatel ning Otepää Gümnaasiumi õpetajad Kaire Ojavee ja Tiie Jaaniste tuletasid osalejatele meelde vanu häid ringmänge.
Teine seminaripäev oli tulvil positiivsetest emotsioonidest, mis tekkisid toredast koostööst, aktiivsest liigutamisest ja ka enese tundmaõppimisest. Küllike Kütimets lausus: „Töötubade juhendajad särasid ise ja panid osalejaid sellest nakatuma.“

Korraldajad peavad Otepääl toimunud viiendat klassiõpetajate suveseminari õnnestunuks.
                       
Tiie Jaaniste ja Kaire Ojavee Otepää Gümnaasiumi klassiõpetajad


Kommentaare ei ole: