1. okt 2010

Loovtööde konkurss „Kokatädid tööhoos“

Eelmise aasta võidutöö "Unistuste söögivahetund"
Tervise Arengu Instituut (TAI) kuulutab taas välja õpilaste loovtööde konkursi „SÖÖGIVAHETUND“, mille tänavune teema on „Kokatädid tööhoos“.

Kas käid alles algkoolis, oled põhikoolis või jõudnud juba gümnaasiumisse - tee valmis lahe joonistus ja visualiseeri oma silmade läbi huvitav pilt paberile. Kui Sa pole siiski pliiatsi ja paberiga „sina“ peal, aga oskad hästi käsitleda tehnilisi vahendeid, siis tee hoopis valmis äge video sellest, mida teeb kokk köögis vaikselt, siis kui õpilased tarkust taga nõuavad või kuidas jõuab koolitoit sinu lauale! Mida hoogsam ja naljakam olukord jääb pildile, seda huvitavam. Lase oma kujutlusvõimel lennata ja ole loominguline, pane oma mõtted joonistusse, arvutil kujundatud kollaaži, kleebi paberile või vahvasse videosse ning läkita see meile.

Parimate töödega osalenud õpilastele on välja pandud põnevad ja hinnalised auhinnad. Iga vanuseklassi parima töö esitaja saab auhinnaks pulsikella. Teise ja kolmanda koha võitjatele on auhinnaks raamatupoe kinkekaart.
Parima video esitanud põhikooli või gümnaasiumi grupile on auhinnaks LCD teler, mis jääb klassi või kooli käsutusse, et sealt ühiselt vaadata videoid, õppefilme jms.



Konkursitööd tuleb saata hiljemalt 29. oktoobriks Tervise Arengu Instituuti, aadressile Hiiu 42, Tallinn 11619, märksõnaga „Söögivahetund“, Reelika Viitamees.
Töö tagaküljele tuleb märkida autori nimi, kool, klass, kooli aadress ning õpetaja/juhendaja nimi, tema kontakttelefon ja e-posti aadress. Video puhul peavad paiknema eeloleva loetelu andmed kirjalikult ümbrisel.

Tahame, et konkurss aitaks väärtustada koolikokkade igapäevast tööd ja nende panust tervislike koolilõunate valmimisel. Konkursi eesmärk on ka pöörata suuremat tähelepanu koolitoidu tervislikkusele ja innustada kooliõpilaste tööde varal koolitoitlustajaid muutma sööklate toit mitmekesisemaks, uudsemaks ning sööklad meeldivamaks paigaks.
Konkursitööd aitavad paremini näha laste toredaid mõtteid ja soovitusi et nendega edaspidi arvestada. Meie laiem eesmärk on tekitada kooliõpilaste ja laiemalt ühiskonna seas positiivset diskussiooni tervisliku koolisöögi teemadel.

Tervise Arengu Instituudil on õigus kasutada töid näitustel, trükistes ja muudes infomaterjalides ning oma veebilehtedel virtuaalnäitusena.

Tehke ise valmis „Söögivahetunni“ projekt – kuidas teie kujutate ette kõige toredamat koolikokka tööhoos, kas vaimusilmas või ilmsi ja tehke söögitädile üks kiitus.

Võistluse tehnilised andmed leiate SIIT.

Kommentaare ei ole: